• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: "Неморальний урядовець будь-якого рівня – потенційний хабарник"
    Опубликовано: 2005-10-07 15:11:00
    Боротьба з корупцією починається з нових облич у владі, свободи слова, дерегуляції економіки та чесних судів, переконаний Президент України. Так під час прес-конференції в Українському домі в Києві Глава держави відповів на запитання про методи влади в подальшій боротьбі з корупцією.
     
    Віктор Ющенко нагадав, що ця теза була «номером один» у його передвиборній програмі і заявив, що нині вона також є центральною в діяльності влади.Боротьба з корупцією має починатися з нових облич у владі, переконаний Президент. «Неморальний урядовець будь-якого рівня – потенційний хабарник», – сказав він. Через це на всіх щаблях влади було замінено тисячі людей, нагадав Президент, припустивши, що через це «тема корупції, можливо, отримує набагато меншу підтримку».
     
    Іншою важливою умовою подолання хабарництва Глава держави назвав вільні засоби масової інформації. «У цьому питанні є прогрес, хоча нас ще дуже турбує стан свободи слова і стан незалежності самого журналіста», – сказав Віктор Ющенко. «Переконаний, якщо ми всі будемо жити під лупою, нам легше буде справитися з проблемами суду, прокуратури тощо», – наголосив він.
     
    Ще одним чинником корупції Президент назвав надмірну кількість регуляторних актів, що стосуються діяльності підприємців. Україні потрібен «радикальний перегляд регуляторних механізмів», сказав Віктор Ющенко. За його словами, половину з наявних нині 17 тисяч регуляторних актів потрібно відмінити.
     
    Глава держави нагадав, що нещодавно він підписав закон щодо перегляду всіх регуляторних актів, виданих на всіх рівнях влади, які стосуються підприємницької діяльності, і що до 1 січня 2006 року цей перегляд має бути завершено.
     
    Наступною умовою подолання корупції є чесні та незалежні суди, зазначив Глава держави. Для цього, переконаний він, слід значно підняти суспільний статус суддівської професії. Президент зазначив, що це питання часто обговорюється на його зустрічах із суддями. Він також повідомив, що прийнято рішення про «радикальне підвищення плати суддям у 2006 році».
     
    Водночас Президент відзначив, що за останні місяці в питанні чесних судів є певні досягнення. «В цьому плані за сім місяців багато чого зроблено, і думаю, багато чого не повториться з того, що було», – сказав Віктор Ющенко. Зокрема, за його словами, щомісяця до кримінальної відповідальності притягують 4-7 прокурорів та кілька суддів. «Це той процес, який раніше взагалі був нульовим», – сказав Президент.
     
    Говорячи про боротьбу з корупцією загалом, Віктор Ющенко наголосив, що це завдання є комплексним і потребує всебічної підтримки у владі та суспільстві. При цьому він попросив журналістів займати якомога активнішу позицію в цьому питанні.
     

    ELCOMART Политика

     

     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.