• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров зустрівся з міністром міжнародної торгівлі Канади
    Опубликовано: 2005-10-14 08:56:00
     Україна та Канада зацікавлені у поглибленні двостороннього торговельно-економічного співробітництва. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова з міністром міжнародної торгівлі Канади Джеймсом Петерсоном у Києві.
     
    За словами Юрія Єханурова, першочерговими зовнішньоекономічними пріоритетами Уряду, який він очолює, є отримання Україною з боку ЄС статусу країни з ринковою економікою та вступ до Світової організації торгівлі. При цьому Глава українського Уряду висловив вдячність Канаді за надання допомоги Україні у її прагненні вступити до СОТ, особливо відзначивши проект технічної допомоги з консультування членів української делегації на переговорах по СОТ.
     
    Як зазначив Прем’єр-міністр, після отримання членства у СОТ Україна зможе ініціювати переговорний процес з окремими членами цієї організації щодо укладання двосторонніх угод про вільну торгівлю. „Безперечно, це сприятиме значному зростанню обсягів товарообігу між Україною та Канадою”, - у свою чергу відзначив Джеймс Петерсон.
     
    За його словами, Канада зацікавлена у розширенні співробітництва з Україною, насамперед, у авіабудівній, суднобудівній та космічній галузях, транспорті та енергетиці, аграрному секторі. Окрім того, Уряд Канади й надалі готовий надавати Україні технічну допомогу через Канадську агенцію міжнародного розвитку, в рамках якої сьогодні реалізовується 21 проект.
     
    Під час зустрічі Юрій Єхануров та Джеймс Петерсен обговорили ідею проведення у травні наступного року у Києві, Дніпропетровську та Львові Днів Канади, у яких візьмуть участь представники канадських ділових кіл. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.