• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українську делегацію до Тунісу очолить Віктор Бондар
    Опубликовано: 2005-11-16 11:50:00
    У середу, 16 листопада, у Тунісі відкривається друга фаза Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства. Саміт проходитиме у формі пленарних засідань, круглих столів, прес-конференцій.Для участі у другому етапі Саміту до Тунісу прибувають глави держав та урядів, національні делегації з усіх куточків планети, топ-менеджери провідних ІТ-компаній, представники міжнародних організацій.
     
    Делегацію України очолює Міністр транспорту та зв’язку Віктор Бондар. До складу делегації входять представники органів державної влади, підприємств галузі зв’язку та сфери інформатизації. Широко представлені також бізнес-кола та ІТ-громадськість. Такий склад української делегації дозволяє забезпечити ефективну участь України у всіх заходах Саміту, на високому професійному рівні вирішувати питання, пов’язані з технологічними, економічними, політичними, соціокультурними аспектами інформаційного суспільства.
     
    Туніський етап Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства має стати інтелектуальною трибуною, з якої обговорюватимуться актуальні проблеми розбудови інформаційного суспільства як на глобальному, так і на регіональному, і національному рівнях. Очікується, що буде розглянуто значне коло питань, і, зокрема, стан освіти та науки у цифрову епоху, дотримання інтелектуальної власності та авторського права в інформаційному світі, питання інформаційної безпеки, проблеми боротьби зі спамом, перспективи розвитку мережі Інтернет, роль міжнародних економічних та культурних інституцій в розбудові інформаційного суспільства тощо.
     
    Планується обговорення засад глобального інформаційного суспільства, зорієнтованого на принципи свободи, збереження національно-культурної самобутності, забезпечення рівного доступу до інформаційних ресурсів, зменшення “цифрового розриву”.
     
    Довідка: Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства (WSIS) проходить у два етапи. Перший етап WSIS відбувся у Женеві у грудні 2003 р. У заході взяли участь 175 країн. Важливим результатом роботи цього форуму стало прийняття Декларації принципів та Плану дій.
     
    Друга фаза Саміту проходить в Тунісі з 16 по 18 листопада 2005 р. Ініціатором зустрічі є Міжнародний Союз Електрозв’язку (ITU). З 15 по 19 листопада працює також виставка ІТ-технологій "ICT 4 All".
     
    Цього року зусилля учасників Саміту будуть сконцентровані на реалізації Плану дій та виробленню у робочих групах рішень та досягненню домовленостей щодо управління Інтернетом та механізму фінансування.Саміту передував інтенсивний міжсесійний переговорний процес. Працювали підготовчі комітети, діяли Цільова група з вироблення фінансових механізмів (TFFM), Робоча група з управління Інтернетом (WGIG), проводились регіональні та тематичні зустрічі.
     
    Загалом було проведено понад 30 різних міжнародних акцій та форумів. У рамках офіційної програми Туніської фази Всесвітнього саміту пройде низка різноманітних заходів, зокрема, “круглих столів”, у яких візьмуть участь, як очікується, керівники держав, урядів, міжнародних та національних організацій та установ.
     
    Загальна тема інтерактивної дискусії, яка пройде під час “круглих столів” - “Від зобов’язань – до дії: виконання після Тунісу”. Учасниками кожного “круглого столу” будуть максимум 20 осіб. Половина з них буде представляти уряди, решта – організації та установи.Секція Високого рівня WSIS,як частина офіційної програми Саміту, буде працювати у середу, 16 листопада, і має на меті дати можливість учасникам форуму провести широкі дискусії та обговорити загальну тему: “ІКТ для розвитку”. Секція відкрита для всіх учасників Саміту.Паралельно з заходами офіційної програми Саміту, відбуватиметься низка інших подій – будуть проходити різноманітні секції, робочі групи, обговорення, лекції, покази тощо, об’єднані основною темою ВСІС.
     

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.