• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Головатий: Виконання зобов'язань України перед РЄ просуває виконання Плану дій Україна – ЄС
    Опубликовано: 2005-11-18 14:00:00
    Про це Міністр юстиції України, голова Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права заявив перед учасниками робочого засідання Комісії. „Виконуючи зобов'язання перед Радою Європи, Україна наближається до європейських стандартів і тим самим - до Європейського Союзу, оскільки дві структури збудовані на тих самих цінностях. У Статуті Ради Європи, як і у Статуті Європейського Союзу, записано, що вони засновані на визнанні спільних цінностей – плюралістичної демократії, верховенства права, захисті прав людини і меншин”, - наголосив Сергій Головатий. Ці ж самі вимоги складають політичну частину Копенгагенських критеріїв, які 1993-го року висунув Європейський Союз перед східноєвропейськими країнами – претендентами на членство.
     
    За словами Сергія Головатого, на Національну Комісію покладається завдання дбати про становлення в Україні інститутів, що забезпечують європейські цінності. Йдеться про Конституційну реформу, яка має забезпечити ефективний розподіл влади, а також впорядкувати питання місцевого і регіонального самоврядування в Україні.
     
    У площині утвердження верховенства права Національна комісія опікуватиметься реформуванням судової системи; реформуванням адвокатури, як одного з ключових інститутів, що забезпечує верховенство права, й заснуванням незалежної самоврядної правничої професії; реформуванням інституту нотаріату; реформуванням системи правоохоронних органів, зокрема, Служби безпеки України і Прокуратури.
     
    З точки зору нормативно-законодавчого врегулювання захисту прав людини та меншин члени комісії відзначили потребу внесення змін до Кримінально-Процесуального кодексу відповідно до європейських стандартів, підготовку Кодексу адміністративних процедур, а також розв'язання проблем, пов'язаних із набуттям чинності Європейською хартією регіональних або меншинних мов.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.