• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров зустрівся з Віце-президентом ЄБРР Фабріціо Саккоманні
    Опубликовано: 2005-11-18 14:52:00
    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров провів зустріч з Віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Фабріціо Саккоманні, під час якої обговорювалися питання реалізації Плану здійснення заходів на об’єкті „Укриття”. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба КМУ.
     
    Юрій Єхануров зазначив, що Уряд розглядає візит до України Віце-президента ЄБРР як перший крок до відновлення роботи Спільного комітету “Україна-Європейський банк реконструкції та розвитку”. При цьому Глава Уряду повідомив, що він вже сьогодні підпише розпорядження Кабінету Міністрів про новий склад представників української частини Спільного комітету “Україна-ЄБРР”, до якого увійдуть Прем’єр-міністр (як співголова), міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога, міністр фінансів Віктор Пинзеник, міністр палива та енергетики Іван Плачков, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр економіки Арсеній Яценюк та голова Державного комітету ядерного регулювання Олена Миколайчук.
     
    Крім того, на думку керівника Уряду, було б доцільно розширити роботу Спільного комітету і на інші міжнародні проекти, які фінансуються з рахунку ядерної безпеки та адмініструються ЄБРР, зокрема у вирішенні питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом Чорнобильської АЕС. Зі свого боку Фабріціо Саккоманні відзначив, що повномасштабна робота Комітету дозволить оперативно вирішувати усі проблемні питання, які виникатимуть при реалізації спільних проектів.
     
    Глава Уряду наголосив, що головним питанням реалізації Плану здійснення заходів є наповнення Чорнобильського фонду “Укриття” коштами, необхідними для завершення робіт. При цьому він висловив вдячність колегам із Банку за успішно проведену роботу по мобілізації додаткових внесків донорів до Чорнобильського фонду “Укриття” на травневому засіданні.
     
    В ході зустрічі Юрій Єхануров та Фабріціо Саккоманні також обговорили питання, які пропонується винести на чергове засідання Асамблеї донорів Фонду, яке відбудеться наступного тижня.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.