• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Економічні обіцянки Президента
    Опубликовано: 2005-11-30 10:22:00
    Віктор Ющенко вчора заявив, що амністію капіталів в Україні буде проведено впродовж трьох місяців.
     
    Таку обіцянку гарант дав під час засідання "круглого столу" за участю урядовців і представників бізнесу "Україна на розпутті". На цій зустрічі понад півтораста керівників компаній з України, Росії, країн Європи й США мали нагоду повідати Президентові про свої проблеми та почути чимало багатообіцяючих планів глави держави.
     
    Питання амністії капіталів, вважає Президент, потребує серйозної попередньої підготовки. Насамперед, стверджує він, необхідно підняти на належний рівень захист приватної власності в Україні. Другим кроком, за словами Віктора Ющенка, мала б стати легалізація доходів, потім варто сформувати політику легалізації витрат і придбаного майна. Четвертим кроком і буде, власне, амністія капіталів. Гарант також пообіцяв іноземним інвесторам, які працюють в Україні, припинити процес втручання чиновників у бізнесові процеси, а також спростити та розчистити регуляторну політику.
     
    Грандіозні плани глави держави торкаються також приватизації. Відтак наступними "жертвами" роздержавлення стануть ВАТ "Укртелеком", Нікопольський завод феросплавів, Одеський припортовий завод, а також низка інших стратегічних об'єктів. За словами Президента, їх публічно реалізовуватимуть на конкурсній основі, причому аукціон базуватиметься на єдиному принципі: "Хто більше заплатить". Як приклад проведення таких публічних конкурсів Віктор Ющенко навів продаж 93,02% пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь".
     
    Іноземним інвесторам "на замітку" Президент подав "благополучні" цифри. Він запевнив закордонних бізнесменів у тому, що макроекономічні показники України, за підсумками року, будуть достатніми, інфляція становитиме близько 8%, зростання ВВП - 4-4,3%. Крім цього, заявив Віктор Ющенко, наступного року на Україну чекає зростання кількості іноземних інвестицій. "Я переконаний, що з викликами останніх 4-5 місяців влада впоралась, економіка заспокоїлась, інвестиції повертаються", - зауважив він.
     
    Гарант обіцяє докласти всіх зусиль для створення концепції економічного розвитку держави на найближчі десять років. Зокрема, повідомив він, 2006-го заплановано ввести мораторій на будь-які зміни в податковому законодавстві. З 2007 року, прогнозує Віктор Ющенко, розпочнеться процес поступового, але значного зниження податкового тиску. "Держава має намір відмовитися від адміністративного регулювання цін на немонопольних ринках. Малий і середній бізнес буде головним джерелом формування середнього класу. Держава вже почала та планує надалі знижувати регуляторний тиск на бізнес", - додав він.
     
    Європейська інтеграція - єдиний стратегічний курс України в зовнішній економіці, запевняє Президент. Щоправда, зізнався він, "для повного щастя" від просування вітчизняних товарів і послуг на зовнішній ринок державі бракує посвідки про членство у Світовій організації торгівлі.
     
    Торкнувся Віктор Ющенко і "наболілої" теми корупції. Під час зустрічі з бізнес-елітою з'ясувалось: у планах глави держави - реформувати всі силові органи держави. Насамперед зміни зачеплять СБУ та Генпрокуратури. Говорячи про реформування судової системи, гарант зазначив, що проект держбюджету на 2006 рік передбачає низку заходів щодо поліпшення матеріального становища суддів. Це, на його думку, має зменшити прояви корупції в судовій системі. За словами Віктора Ющенка, заробітну плату суддів 2006 року збільшать удвічі, вона становитиме більш ніж п'ять тисяч гривень. Серед планів також забезпечення суддів житлом. "Той режим, який був, створив із судової системи політичну інквізицію", - зазначив гарант. - Переконаний, що ми знімемо цю проблему".
     
    Що ж до бюджетних проблем, то, за словами глави держави, їх просто не існує. Він зауважив, що бюджети всіх рівнів виконують практично стовідсотково і станом на вчора "задніх пасуть" лише три місцеві бюджети. Цьогоріч, заявив Віктор Ющенко, надходження до держскарбниці зросли на 70% порівняно з минулим роком. Гарант також пообіцяв, що бюджет 2006 року буде бездефіцитним і формуватиметься виключно із надходжень від податків і від приватизації.
     
    "Львівська газета"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.