• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кириленко зустрівся із Головою Правління SOI
    Опубликовано: 2005-11-30 12:40:00
    29 листопада Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко зустрівся із Головою Правління SOI (Спеціальна Олімпіада) Тімоті Шрайвером та Президентом Спеціальної Олімпіади в Україні Сергієм Комісаренком. Під час зустрічі було обговорено можливості подальшого становлення Спеціальної Олімпіади в Україні, головна мета якої – сприяти суспільній інтеграції людей з відхиленнями у розумовому розвитку.
     
    „Уряд розгляне пропозиції Правління SOI щодо утвердження Спеціальної Олімпіади в Україні”, - наголосив Віце-прем’єр, - і ми готові підтримати ініціативи цієї організації”.
     
    Міжнародна благодійна організація Спеціальна Олімпіада Інтернешнл (СОІ) була заснована в 1968 році Юніс Кеннеді Шрайвер, сестрою покійного Президента США Джона Ф. Кеннеді і вже на XV Всесвітніх Зимових Іграх Спеціальної Олімпіади в 1988 році в м. Калгарі (Канада) була підписана угода між Спеціальною Олімпіадою та Міжнародним Олімпійським Комітетом, який офіційно визнав СО і надав право СО називати свої спортивні змагання «Олімпійськими».
     
    На сьогодні СОІ об'єднує понад 170 національних програм.
     
    Спеціальна Олімпіада України (СОУ) є всеукраїнською громадською неприбутковою організацією для людей з відхиленнями у розумовому розвитку, яка діє у 18 регіонах України і до якої наразі залучено понад 10.000 українських атлетів. СОУ є частиною всесвітньої благодійної організації Спеціальна Олімпіада Інтернешнл - найбільшої у світі програми цілорічних спортивних тренувань і атлетичних змагань для більш як 1.7 млн. дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.