• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Гриценко: "Вступ України до НАТО не є бар'єром для взаємин України з РФ"
    Опубликовано: 2005-11-30 14:35:00
    “І у широкому форматі за участю всіх членів делегацій, і під час розмови віч-на-віч з моїм російським колегою Сергієм Івановим питання про вступ України до НАТО або її співпрацю з Північноатланичним альянсом не піднімалися взагалі. Під час переговорів тема НАТО не звучала жодного разу. Ми обговорювали лише ті питання, які стосуються наших взаємин, у тому числі у сфері військово-технічного співробітництва”.
     
    Про це сьогодні, 30 листопада, заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко у Москві, коментуючи повідомлення деяких засобів масової інформації про начебто оголошений російською стороною ультиматум щодо згортання військово-технічного співробітництва з Україною у разі її вступу до НАТО.
     
    Анатолій Гриценко поінформував, що російська сторона навпаки висловила зацікавленість у розширенні кількох проектів військового співробітництва, зокрема, використанні полігону для підготовки льотчиків палубної авіації, розташованого у Криму, для підготовки не лише пілотів літаків Су-27, а й Міг-29.
     
    – Ми будемо вирішувати це питання. Воно цікаве і для Росії, і для України і є складовою нашого подальшого співробітництва, – зазначив Міністр оборони України. Він також додав, що під час зустрічі з російською стороною обговорювалися питання ремонту двигунів для українських військово-транспортних літаків на російських підприємствах. На переконання Міністра, це питання також є цікавим для обох країн.
     
    Крім цього Анатолій Гриценко повідомив, що делегаціями розглядалися питання військово-технічного співробітництва у сфері взаємодії військово-промислових комплексів обох країн в рамках комісії “Ющенко-Путін”. Зокрема, він наголосив на тому, що саме підкомісія з питань безпеки, яку очолюють міністри оборони двох країн, матиме окремий напрям роботи.
     
    “Тому я хотів би когось надихнути, а когось розчарувати: питання вступу України до НАТО не є бар’єром для взаємин України з Російською Федерацією і не викликають жодних ультиматумів”, – підкреслив Анатолій Гриценко.
     

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.