• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литвин зустрівся з Патріархом Московським і Алексієм ІІ
    Опубликовано: 2005-12-08 12:36:00
    У середу, 7 грудня, в рамках офіційного візиту до Російської Федерації Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Патріархом Московським і Всія Русі Алексієм ІІ у Свято-Даниловому Монастирі.
     
    Владика Алексій ІІ висловив задоволення від того, що Голова Верховної Ради України відвідує Росію, зустрічається з державними діячами та не забуває про церкву. Він також подякував В.Литвину за його слова, що влада не повинна керувати церквою. “Між українським та російським народами – міцна дружба, основа якої – православ’я”, - сказав Патріарх.
     
    Патріарх Московський і Всея Русі вважає Київську Русь “купеллю, основою, місцем, де є Києво-Печерська Лавра, в якій Нестор Літописець написав, що є, і звідки пішла земля російська”. На його думку, “не можна розірвати той духовний зв’язок, який існує між нашими народами”. Алексій ІІ зазначив, що українській православній церкві було надано самостійність, але, за його словами, «збережено молитовний зв’язок».
     
    Він також наголосив на тому, що із скорботою сприймає ті розколи, які є сьогодні в Україні та вважає, що саме зараз той час, коли можна це подолати. Голова Верховної Ради України зазначив велику значимість духовної єдності українського та російського народів. “Сьогодні в Україні нас не може не турбувати розкол у православ’ї. Держава повинна лише створювати умови, в яких кожний його громадянин може вільно думати, діяти, вірити. Створити умови, в яких церква може діяти відповідно до своїх канонів”, - підкреслив він.
     
    Також під час зустрічі відзначалось, що держава та церква, не допускаючи втручання у справи один одного, можуть і повинні бути партнерами у вирішенні таких проблем, як наркоманія, алкоголізм, СНІД, спільно докладаючи зусилля до зміцнення моралі, духовного розвитку суспільства.
     

    Прес-служба ВРУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.