• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко не дотримав обiцянки
    Опубликовано: 2006-01-17 09:24:00

    Блок Юлiї Тимошенко звинувачує президента України у невиконанні передвиборчої обіцянки “Бандитам – тюрми!”. Як заявив сьогодні на прес-конференції в Києві член блоку Михайло Бродський, Вiктор Ющенко особисто забороняв Генеральній прокуратурі відкривати кримінальні справи проти колишніх можновладців – розкрадачів державної власності.

    Блок Юлії Тимошенко звинувачує президента в тому, що всупереч обіцяному на виборах, бандити кучмістського режиму досі не сидять у тюрмах. На прес-конференції член блоку Михайло Бродський продемонстрував журналістам протоколи міліцейських допитів екс-голови Фонду держмайна Чечетова зі свідченнями про те, як колишні можновладці – Кучма і Пінчук, Медведчук та Янукович розкрадали державне майно. За наявними фактами не порушено жодної кримінальної справи, і як твердить Бродський з посиланням на колишнього генпрокурора Піскуна, винний у цьому особисто президент:

    «Піскун мені сказав, що на жаль, йому цього не дав зробити шановний пан президент, який сказав, що є якісь там вищі політичні домовленості, з яких не можна було продовжувати цю справу по Криворіжсталі, по НЗФ...».

    Бродський звинуватив також міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у продовженні практики, що існувала за попередніх президентів Кравчука і Кучми – коли міліцейські міністри й генпрокурори не діяли, як велить закон, а йшли питатися вищого дозволу:

    «Я думаю, що кожного разу Луценко ходить до Ющенка, питає, що йому робити з тією чи іншою справою. У мене питання – чому Кучма не сидить у в`язниці? Хто з українців не знає, що це злочинець – хто? Чому ми всі знаємо, а проти цієї людини досі нема карної справи? Що, крім Гонгадзе з нього не можна нічого спитати? Що, хтось не знає, що Пінчук крав? Хтось не знає, що Ахметов крав?... Де злочинці в тюрмах, яких посадив Луценко?».

    Нагадаю – у тому, що передвиборча обіцянка “Бандитам тюрми” не виконана, міністр внутрішніх справ Луценко раніше звинувачував колишнього генпрокурора Піскуна. У відповідь екс-генпрокурор публічно заявляв – він пишається тим, що не порушував кримінальних справ за поданнями міліції, оскільки, за його словами, ці справи були безпідставні.

    Нагадаю також, що саме бютівець Михайло Бродський уперше озвучив звинувачення в корупції на адресу близького оточення президента України, що стали причиною розколу у “помаранчевій” команді.  Згодом звинувачення, які слідом за Бродським, повторили Олександр Зінченко і Юлія Тимошенко, не знайшли підтвердження.

    newsVOAcom



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.