• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тарасюк обговорив перспективи євроінтеграції в Швеції
    Опубликовано: 2006-01-17 10:58:00

    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк в ході офіційного візиту до Швеції проводить у Стокгольмі переговори з колегою Лайлою Фрейвальдс щодо реалізації нової стратегії уряду Швеції.

    Стокгольм неодноразово заявляв, що хоче бачити Україну членом Євросоюзу. Міністр закордонних справ Швеції Лайла Фрейвальдс ще раніше казала, що її країна готова надати підтримку євроінтеграційним прагненням Києва і збільшити для цього фінансову та технічну допомогу.

    На порядку денному - наполягання Києва на спрощенні візового режиму між Україною та Євросоюзом і підготовка до створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

    Київ зондує позицію Стокгольма щодо запланованого будівництва газопроводу, який проляже дном Балтійського моря і омине балтійські країни, Україну і Польщу, але одна з гілок якого може бути простягнена до Швеції.

    Багато економістів вважає, що будівництво наземного газопроводу через територію країн Балтії та Польщі коштувало б набагато дешевше, внаслідок чого знизилася б ціна на газ.

    Стокгольм уже заявив про намір збільшити обсяг інвестицій в українську економіку, кажучи, що в наступному десятилітті Україна буде одним із найцікавіших ринків Європи.

    "BBCUkrainiane.com"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.