• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Черниш провів прес-конференцію
    Опубликовано: 2006-01-17 11:49:00

    16 січня заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Вадим Черниш провів прес-конференцію, темою якої була суспільно-політична ситуація в регіоні та формування списків виборців.

    За словами Вадима Олеговича, відповідна робота сьогодні ще триває. Підсумувавши результати роботи у цьому напрямку на сьогоднішній день, зазначив Вадим Черниш, можна зробити висновок, що загальна кількість виборців істотно зменшилась, порівняно з виборами 2004 року (ця тенденція характерна як для області, так і загалом для держави). Для прикладу він зауважив, що лише в місті Кіровограді кількість виборців зменшилась на десятки тисяч жителів.

     Точні дані поки що оприлюднювати рано. Також заступник голови ОДА поінформував, що 6222 жителі області отримали повідомлення з пропозиціями визначитися з місцем голосування. Незважаючи на активні прохання та заклики мешканців Кіровоградщини перевірити достовірність своїх даних у списках виборців, активність щодо цього процесу надзвичайно низька. Як зазначив Вадим Олегович, усі громадяни повинні перевірити свої дані, така можливість у них поки ще є.

    Йшлося на прес-конференції і про матеріальне забезпечення майбутніх виборів. Це питання також вирішується: триває робота із забезпечення виборчих дільниць скриньками, отримано відповідні кошти на транспортне забезпечення тощо.

    У зв’язку з майбутніми виборами загострилася проблема громадян, які не змінили старі (радянські) паспорти. У державі таких сьогодні близько 250 тисяч. Вадим Черниш наголосив, що, скоріш за все, на майбутніх виборах вже не дозволятиметься голосування за такими документами, тому паспорти треба змінювати. Він також торкнувся проблеми волевиявлення людей з обмеженими можливостями пересування. В середньому по Україні їх нараховується близько 1,5%, і тому, як зазначив В. Черниш, якщо кількість людей відповідних категорій перед 26 березня значно збільшиться – це можна вважати чиїмось перевиборчими технологіями.

    Заступник голови облдержадміністрації також розповів про перебіг селекторної наради, яку провів голова ЦВК Ярослав Давидович. На ній розглядались питання передвиборчої агітації політичних партій та блоків за кошти державного бюджету в державних (комунальних) засобах масової інформації, вартість хвилини, час її виходу в ефір тощо.

    Окрім проблеми формування виборчих списків, Вадим Олегович відповів на запитання журналістів стосовно заяви про звільнення голови ОДА. За його словами, Едуард Зейналов продовжує працювати на своїй посаді і вищезазначена заява на роботу ОДА ніяк не впливає. Заступники і начальники управлінь також продовжують виконувати свою роботу, вирішувати проблеми та приймати відповідні рішення. Тому, як підсумував заступник голови ОДА, “ні урядова криза, ні конфлікти між Кабінетом Міністрів та Верховною Радою на стабільний розвиток як держави в цілому, так і регіону не впливають”.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.