• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Селяни Переяславщини захищають свої права
    Опубликовано: 2006-01-17 12:55:00

    На що здатні доведені до відчаю люди? Відповідь на це запитання можна було побачити 16 січня під стінами Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації. Тоді жителі села Улянівка разом з активістами Громадянської партії “Пора” та партії “Реформи і Порядок” розпочали акцію протесту, (пішу ходу під адміністрацію президента) що має на меті змусити владу втрутитись у ситуацію, яка склалася у ВАТ Племзавод “Колос” та відстояти інтереси держави.

    Весь парадокс ситуації полягає у тому, що селяни стали на захист державних інтересів, а державні служби, навпаки, сприяють руйнуванню життєздатного підприємства, в якому 25% належить державі!

    Судіть самі: минулої зими на хвилі народного піднесення акціонери ВАТ ПЗ “Колос”, що в Улянівці Переяслав-Хмельницького району Київщини, підняли питання про зміну керівництва підприємства, яке довело підприємство до межі банкрутства. Керівні органи підприємства як могли зволікали з проведенням зборів акціонерів. Навесні збори все ж відбулися. Але з’ясувалось, що правління ВАТ ПЗ “Колос” благополучно самозвільнилося (за наказом голови правління), а проти підприємства порушено справу про банкрутство.

    Прийнявши в спадок від свого попередника майже зруйноване підприємство з боргом в мільйон двісті тисяч гривень, новообраний селянами-акціонерами голова Олег Корчинський зміг за сезон розрахуватись з боргами по зарплаті (чотириста тисяч гривень) та виплатити півмільйона гривень основного боргу. Без будь-якої сторонньої підтримки він провів посівну кампанію. Крім того, на підприємстві зберегли тваринництво (саме тваринницький комплекс забезпечує селян робочими місцями).

    І ось у цей сприятливий час в Улянівку приїхав голова комітету кредиторів, котрий при першій же зустрічі з акціонерами заявив, що з майна “Колоса” йому потрібна лише земля: худобу — під ніж, а техніку — на брухт. Наступного разу пан головний кредитор приїхав вже з арбітражним керуючим.

    Зважаючи на попередні заяви “гостей”, акціонери “Колоса” стали перешкоджати арбітражному керуючому вступити в права керівника підприємства. Тим більше, що досвід показав: ВАТ “Колос” не потребує санації. Потрібно тільки не перешкоджати йому виплутуватись з боргів. Натомість хтось уперто протягує банкрутство через юридичні процедури.

    Останніми краплями, що переповнила чашу терпіння селян, стало вилучення печатки підприємства, заява про те, що керівник ВАТ “Колос” Олег Корчинський притягується до кримінальної відповідальності за перешкоджання роботі судових виконавців. За ініціативою прокуратури на 16 січня була призначена зустріч Олега Корчинського з арбітражним керуючим Юрієм Крижанівським для передачі документів підприємства. Але не чекаючи призначеної дати, в п’ятницю 13 січня Ю. Крижанівський з’явився в приміщенні офісу ВАТ ПЗ “Колос” без представників виконавчої служби та прокуратури, але з двома приватними охоронцями, котрі одразу заблокували вхід у приміщення офісу. Коли обурені акціонери намагалися увійти в приміщення охоронці застосували силу, навіть проти двох жінок.

    Крім того, керуючий санацією Ю. Крижанівський заявив, що ВАТ ПЗ “Колос” не розраховується з боргами. І спробував приховати документи що свідчать про виплату більш ніж трьохсот тисяч гривень боргу товарами.

    Коментуючи події, голова правління ВАТ ПЗ “Колос” Олег Корчинський зазначив, що жителі Улянівки “не допустили ситуацію, що склалася в сусідніх селах. Наприклад, у с. Вергуни, де господарство збанкрутувало, худобу пустили під ніж або продали за безцінь, приміщення були розвалені, а люди залишилися без роботи. Акціонери ВАТ ПЗ “Колос”, бачачи сумний досвід сусідів, вирішили самостійно зберегти господарство. Для цього вони доклали всіх зусиль: провели посівну та жнива, розрахувалися з боргами, погасили 504 тис. грн. кредиторської заборгованості, повністю розрахувалися з боргами по зарплаті, налагодили тваринницьку галузь та вдвічі покращили її показники. Акціонери побачили, що вони самостійно можуть працювати і вийти за дев’ять місяців з банкрутства”.

    У цій ситуації жителі села Улянівка неодноразово зверталися до різних державних органів, але скрізь отримали відмови. Складається враження що держчиновникам байдужі долі людей та державного майна. Не бачачи іншого способу вирішити свої проблеми, сьогодні селяни за підтримки Переяслав-Хмельницької організації ПОРА-ПРП вирушили до Києва під адміністрацію Президента.

    "Прес-служба Пори"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.