• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зустріч з лідером опозиції
    Опубликовано: 2006-01-17 14:29:00

    16 січня ц.р. у ході візиту до Швеції Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з лідером найбільшої опозиційної політичної сили країни – Поміркованої партії Швеції Фредеріком Райнфельдтом.

    У ході зустрічі глава зовнішньополітичного відомства України поінформував лідера Поміркованої партії Швеції про внутрішньополітичний розвиток України та окреслив зовнішньополітичні пріоритети нашої держави на нинішньому етапі.

    Зі свого боку Ф.Райнфельдт охарактеризував внутрішньополітичну та економічну ситуацію в країні, відзначивши, зокрема, активізацію внутрішніх дискусій щодо набуття Швецією членства в НАТО.

    Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу питанням, пов’язаним з реалізацією євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

    Ф.Райнфельдт, зокрема, зазначив, що його партія на парламентському рівні послідовно виступає за надання Україні чіткої європейської перспективи, а також відповідного сприяння у проведенні економічних та демократичних перетворень для досягнення критеріїв, необхідних для вступу до ЄС та НАТО.

    Б.Тарасюк високо оцінив позицію Поміркованої партії Швеції щодо пріоритетів України і висловився за поглиблення співробітництва політичних сил правоцентристського спектру двох країн.

    Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню забезпечення енергетичної безпеки двох країн та розвитку співробітництва у сфері енергозбереження, ширшого використання альтернативних джерел енергії.

    Прес-служба МЗС



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.