• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українців остання політична криза не лякає, але засмучує
    Опубликовано: 2006-01-17 14:47:00

    Чергові соціологічні дослідження демонструють не то байдужість, не то втому громадян України політикою та політиками. Українці не поділяють емоцій політичного класу, пов`язаних із відставкою уряду чи закликами ввести пряме президентське правління.

    Соціологічне дослідження, проведене маркетинговим агентством TNS Ukraine, що воно входить до складу провідної міжнародної групи компаній TNS зі штаб-квартирою у Лондоні, робилося на замовлення громадської організації «Віче України». Тому журналістам результати цього опитування представили голова згаданої ГО Ігор Дідковський та лідери партії «Віче» Інна Богословська та Вадим Карасьов.

    Головним висновком з результатів цього опитування, в котрому взяли участь близько тисячі дорослих осіб, що проживають у містах-мільйонниках України, можна вважати дисонанс між тим, чим переймаються політики та так звані «рядові громадяни».

    Отже, майже половина респондентів опитування (49,7%) заявили, що їх засмучують останні події політичного життя, але аж ніяк не лякають, чи тим більше не тішать. Натомість, у кожного п`ятого (20,1%) останні політичні події взагалі не викликають емоцій. Щоправда, є й налякані громадяни – таких вдалося нарахувати при опитуванні 5,7%. Д речі, спокій в оцінці політичної ситуації виявляють мешканці, як заходу так і сходу країни.

    Про своєрідну втому суспільства від політичної активності може свідчити те, що прихильниками якихось радикальних спроб «виправити» ситуацію, шляхом, скажімо, «продовження революції» чи «впровадження надзвичайного стану», виявилося всього 3,5% і 2,6% опитаних відповідно. Зате майже половина респондентів (46,8%) вихід із ситуації бачать у обранні якісно нового складу парламенту. Ще 23,3% учасників соціологічного дослідження були б не проти змінити владу ще до парламентських виборів, але конституційними методами.

    Властиво, незадоволення громадян «якістю влади» усіх рівнів можна вважати хоч і не прямим та найважливішим результатом опитування. Лише 3,8% опитаних повністю влаштовує діяльність уряду і 3,5% - діяльність парламенту. Натомість, повністю не задовільняє робота уряду 27,5% респондентів, а Верховної Ради - 33,7%. Трохи більше є задоволених роботою президента Віктора Ющенка – їх 7,7%, однак кількість невдоволених суттєво переважає – 33,8%.

    Висновок з цього напрошується сам собою – українці хочуть бачити при владі зовсім нових людей. А їхній смуток і байдужість пояснюється тим, що таких людей практично немає. Принаймні, у виборчих партійних списках.

     

    "Інтернет РЕПОРТЕР"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.