• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рада знову спробує обрати суддів КС
    Опубликовано: 2006-01-17 16:12:00

    19 січня у Верховній Раді України відбудеться голосування за суддів Конституційного Суду України, які обираються за квотою парламенту. Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

    Він зазначив, що на чотири вакантні посади суддів КС на сьогодні запропоновано 14 кандидатур.

    Спікер пропонує у четвер провести рейтингове голосування по цим кандидатурам. За його словами, ті кандидатури, які наберуть найбільше голосів народних депутатів, буде внесено до бюлетенів для таємного голосування. В.Литвин вважає, що таким чином будуть усунуті перешкоди для голосування за формування КС і приведення до присяги тих суддів КС, які були обрані на з'їзді суддів та призначені Президентом України.

    Як повідомлялось, з жовтня минулого року Конституційний Суд, фактично, недієздатний, оскільки більшість його суддів склали свої повноваження.

    Третього листопада 2005 р. сьомий з'їзд суддів України обрав п'ятьох суддів Конституційного Суду. 15 листопада Президент своїми указами призначив ще трьох. Однак вони не можуть приступити до виконання своїх обов'язків, оскільки мають скласти у ВР присягу. Президент уже кілька разів звертався до парламенту з вимогою привести до присяги суддів КС.

    Водночас ВР хоче спочатку призначити суддів КС за свою квотою (чотирьох), а потім привести всіх суддів до присяги.

    12 січня 2006 року обрання суддів КС за квотою ВР знову не відбулося, оскільки було взято всього 102 бюлетенів для таємного голосування (з необхідних 300).

    "Радiо - ЕРА"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.