• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські урядовці провели в Москві зустріч з президентом Туркменістану
    Опубликовано: 2006-01-24 09:34:00

    Учора, 22 січня 2006 року, у Москві, міністр палива та енергетики України Іван Плачков, Голова правлiння НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко та заступник міністра закордонних справ України Володимир Макуха зустрілись із Президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим, який перебував із робочим візитом у Москві. На зустрічі обговорювалися постачання туркменського природного газу до України, його перспективи та виконання iнвестицiйних контрактiв.

    Також на зустрічі були розглянуті аспекти тристоронньої взаємодiї мiж Туркменiстаном, Україною та Росiєю в газовiй галузi.

    Крім того, Міністр палива та енергетики України Іван Плачков стурбований надмірним споживанням газу в Україні за останні кілька днів. У зв”язку із різким погіршенням погодних умов за минулу добу Україна спожила 407 млн.куб.м газу, при споживанні 280 млн.куб.газу за нульової температури. Це максимальний показник споживання газу на добу за останні роки і водночас перевищення реальної потреби у споживанні газу.

    Прем”єр-міністр України висловив занепокоєння різким збільшенням споживання газу і дав доручення Мінпаливенерго, центральним та місцевим органам влади сприяти максимальному використанню альтернативних джерел палива та доведенню обсягів споживання газу в екстремальних погодних умовах до необхідного рівня.

    В той же час, населення та споживачі України були повністю забезпечені теплом і енергією завдяки злагодженій співпраці та взаєморозумінню Мінпаливенерго та НАК “Нафтогазу”.

    На даний момент всі електростанції України працюють у нормальному режимі. Обленерго контролюють безперебійну подачу електроенергії населенню. Наразі у знеструмлених через негоду населених пунктах ведуться відновлювальні ремонтні роботи і найближчим часом у постраждалі райони електропостачання буде відновлене.

    Так, за даними Мінпаливенерго, станом на 23 січня 2006 року споживання електричної енергії в Україні становить – 12,4 млрд. КВт-ч, що перевищує планові показники на 3%, виробництво – 12,9 млрд. кВт-ч, що на 4,5% більше планових. Частка ТЕС у загальному виробництві електроенергії складає – 43,5%, АЕС-47,7%, ГЕС-4,2%.

    У січні 2006 року максимальне навантаження в ОЕС очікується – 30,0 тис. МВт, що на 2,4% перевищує рекордний показник за останні 5 років зафіксований у грудні 2002 року. Зауважимо, що протягом 2000-2005 років, максимальне навантаження в об’єднаній енергосистемі України (ОЕС) у грудні 2002 року сягнуло - 29,3 тис. МВт, при максимальній температурі навколишнього середовища (-13,8 С).

    В ОЕС України встановлена робоча потужність всіх електростанцій становить близько 48,0 тис. МВт. На сьогодні додатково введено в роботу сім енергоблоків на теплоелектростанціях, яких достатньо для покриття очікуваного максимуму навантаження та прийнято рішення про введення найближчим часом в експлуатацію енергоблока N3 на Рівненській АЕС, потужністю 1000 МВт.

    Слід зазначити, що навіть за таких складних погодних умов Україна виконує експортні зобов’язання в повному обсязі.

    Станом на 23 січня 2006 року, залишок вугілля на складах ТЕС становить більше 1,7 млн. тонн, що відповідає плановим показникам і дозволяє тепловим електростанціям стабільно працювати в умовах скорочення обсягів постачання газу та переходу на резервні види палива.

    На даний час добове витрачання вугілля становить близько – 120 тис. тонн, що відповідає структурі паливного балансу із зменшенням обсягів споживання газу.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.