• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Делегація Китайської національної космічної адміністрації відвідала Україну
    Опубликовано: 2006-01-24 17:37:00

    Згідно досягнутої домовленості між Національним космічним агентством України (НКАУ) і Китайською національною космічною адміністрацією (КНКА) 20 і 21 січня 2006 року у Києві відбулися переговори щодо узгодження Проекту Програми співробітництва на 2006-2010 роки і підготовки до П'ятого засідання українсько-китайської Підкомісії із співробітництва в галузі освоєння космічного простору.

    Делегації сторін очолювали: від України – Перший заступник Генерального директора НКАУ Валерій Георгійович Комаров, від Китайської народної республіки - Вице-администратор КНКА Ло Ге. У переговорах брали участь представники космічних агентств, провідних космічних організацій і підприємств України і Китаю.

    У ході переговорів відбувся обмін інформацією про виконання в 2005 році космічних програм, стан виконання підприємствами України і КНР укладених контрактів. Обговорено проект Програми співробітництва між Україною і КНР в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2006-2010 роки а також терміни проведення П'ятого засідання українсько-китайської Підкомісії із співробітництва в галузі освоєння космічного простору.

    Учасники зустрічі в цілому погодили проект Програми, встановили попередні терміни проведення П'ятого засідання Підкомісії – квітень-травень 2006 року в Пекіні.

    Сторони домовилися, що НКАУ направить КНКА пропозиції щодо здійснення спільних довгострокових проектів у рамках майбутньої Програми співробітництва, що, зокрема, стосується освоєння Місяця, створення системи попередження землетрусів і техногенних катастроф, системи спостереження Землі із космосу, керування космічними апаратами, а також реалізації спільних студентських проектів.

    У ході візиту китайська делегація відвідала одне з провідних підприємств космічної галузі України - ЦКБ «Арсенал», ознайомилася з його науково-виробничою базою.

    За результатами зустрічі в НКАУ 21 січня 2005 року підписано спільний Протокол між Національним космічним агентством України і Китайською національною космічною адміністрацією.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.