• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сьогодні у Києві очікують підписання газової угоди
    Опубликовано: 2006-01-25 10:25:00

    Сьогодні у Києві мають бути підписані суперечливі російсько-українські документи щодо постачань і транзиту газу.

    Йдеться, зокрема, про створення спільного підприємства, яке відповідатиме за продаж газу на українському ринку.

    Однак цілком ймовірним є те, що ця подія, яку одного разу вже було перенесено, знов не відбудеться.

    Як передають агенції новин, за станом на вечір у вівторок прес-служба Нафтогазу України не мала даних щодо того, прибуде до Києва делегація Газпрому чи ні.

    З Києва повідомляє кореспондентка Бі-Бі-Сі Хелен Фокс:

    "Україна переживає одну з найгірших зим за останні десятиліття, - температура в деяких її регіонах впала до мінус сорока градусів. Українські власті прагнуть підписати угоду, яка б гарантувала газопостачання Росією на наступні п"ять років. Однак незадоволення домовленнями, згідно з якими Україна має платити вдвічі більше за газ, породило безвихідь. Парламент проголосував за відставку уряду два тижні тому, а відтак існує невизначеність щодо того, хто ж має повноваження підписувати угоду. Тим часом український уряд наказав скоротити споживання газу. До цього кроку вдалися по тому, як на адресу Київа пролунали звинувачення у відборі російського газу, призначеного для європейських споживачів."

    Напередодні прем"єр-міністр України Юрій Єхануров висловив сподівання на те, усі необхідні документи таки будуть підписані у середу.

    "BBCUkrainiane.com"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.