• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: "Від компромісу з Росією в газових питаннях виграє Україна і Європа"
    Опубликовано: 2006-01-25 11:32:00

    Прагматична поведінка України та досягнутий з Росією компроміс щодо газового питання ще раз підтвердили спрямованість нашої держави на євроінтеграцію та відданість ринковим принципам. Про це йдеться у статті Президента України Віктора Ющенка, яка вийшла сьогодні, 25 січня, у виданні The Wall Street Journal Europe. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    В. Ющенко зазначає, що саме «своїми діями, а не просто закликами, Україна продемонструвала відданість регіональній стабільності та вміння налагоджувати взаємовигідні економічні відносини».

    Сьогодні, коли температура повітря в Україні вже тиждень вимірюється двома цифрами нижче нуля, важливість досягнутих домовленостей стала більш ніж очевидною для українців, йдеться у статті.

    Крім того, наближення України до механізму ринкових цін змусить внутрішню промисловість поліпшити ефективність використання енергії та її заощадження, зазначає В. Ющенко.

    Говорячи про довготермінову перспективу, Глава держави запевнив, що «внутрішні ринкові ціни на енергоносії лише зміцнять конкурентоздатність України в світі». «Я переконаний, – зазначає автор, – українські підприємці впораються з цим викликом. Разом ми розвинемо диверсифікацію наших енергоджерел, посилимо роботу над видобутком власного газу і введемо в дію давно назрілу національну програму енергозбереження». Розвиток внутрішніх газових родовищ став політичним пріоритетом, який допоможе нашій державі зміцнити свою енергетичну незалежність, наголосив Президент.

    За словами Глави держави, аби полегшити цю роботу та розвинути ключові сектори національної економіки, Україна готова прийняти стратегічні іноземні інвестиції.

    Від українсько-російських домовленостей виграють також і європейські бізнесмени та споживачі, переконаний В. Ющенко. Адже, згідно з російсько-українською угодою, віднині поставки російського газу в Україну відокремлені від поставок, які надходять до решти європейських країн. «Належне дотримання цих, відтепер окремих угод із п’ятирічним терміном дії, приносить і європейським, і українським споживачам передбачуваність та стабільність», – сказано в статті.

    Водночас, зазначає В. Ющенко, Україна має намір продовжити співпрацю з усіма країнами – виробниками газу, розташованими на схід від нашої держави, з тим, щоб розвинути і диверсифікувати поставки цього палива до Європи. На майбутнє така стратегія дасть змогу споживачам робити вибір. «Задум полягає в тому, щоб транспортувати природній газ із Туркменістану, Казахстану та інших центральноазіатських країн через нові газопроводи, які в кінцевому результаті можуть бути об’єднані з уже наявними мережами поставок до Європи», – йдеться в публікації.

    ELCOMART Политика



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.