• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Єхануров закликав підприємства до економного споживання газу
    Опубликовано: 2006-01-25 14:35:00

    Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров закликав промислові підприємства економно споживати газ. Про це Глава Уряду заявив, відкриваючи розширене засідання Уряду за участю голів облдержадміністрацій.

    Юрій Єхануров заявив про необхідність проведення наради з усіма найбільшими промисловими споживачами газу, під час якої поставити перед ними питання про економію газу. За його словами, підприємства мають знизити обсяги споживання газу аж “до припинення основного виробництва, аби тільки забезпечити життєдіяльність підприємств”. Керівник Уряду також наголосив на необхідності виконання промисловими споживачами доручення Уряду стосовно зменшення споживання газу на 15%. За його словами, за останніх 10 днів обсяги споживання газу населенням збільшилися в 1,5 рази - щодоби населення споживає понад 160 млн. кубометрів газу. Юрій Єхануров наголосив, що подальші заходи, направлені на економію підприємствами газу, будуть вживатися у разі подальшого утримання в Україні рекордно низьких температур.

    У свою чергу Перший віце-прем’єр-міністр України Станіслав Сташевський повідомив, що через різке зниження температури споживання електроенергії в Україні збільшилося на третину, а газу на 10%. При цьому Станіслав Сташевський наголосив, що водночас розрахунки за спожиту електроенергію знизилися, і заборгованість в цілому по Україні становить близько 500 млн. грн. За його словами, найгірше розраховуються Кіровоградська, Донецька, Луганська, Чернівецька, Івано-Франківська області, Крим, Київ і Севастополь.

    Перший віце-прем’єр-міністр також повідомив, що збільшився відбір газу з підземних сховищ на 29%, а споживання газу всіма користувачами зросло більш як на 10%. “Добове споживання досягло рекордного рівня – 427 млн. кубометрів”, - сказав Станіслав Сташевський.

    Він зауважив, що низький рівень оплати за використаний газ спостерігається у Волинській, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Житомирській, Луганській, Черкаській та Івано-Франківській областях. Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, що через обмерзання 23 шахтних стволів знизився і видобуток вугілля в Україні. Водночас Станіслав Сташевський наголосив, що запаси вугілля на електростанціях відповідають нормам.

    Перший віце-прем’єр-міністр запропонував зробити «оргвисновки» для керівників областей, які не підготувалися до зими. “Ми маємо зробити висновки з керівниками тих областей, які безвідповідально ставляться до своїх обов’язків”, - підкреслив він. Станіслав Сташевський наголосив, що стихія виявила «стан підготовки керівників і господарств».

    Перший заступник керівника Уряду повідомив, що на початку цієї зими Кабінет Міністрів отримав доповіді від керівників областей, Криму та міст Київ і Севастополь про готовність до опалювального сезону. За його словами, тоді Уряд констатував, що найгірше були підготовлені Луганська, Донецька та Кіровоградська області.

    Коментуючи відключення від теплозабезпечення житлових будинків в Алчевську Луганської області, він зазначив, що цей випадок “тяжкий і не прогнозований”. Водночас Станіслав Сташевський висловив нерозуміння того, чому не було вчасно підвезено вугілля для ТЕЦ в Олександрії Кіровоградської області.

    Перший віце-прем’єр-міністр запевнив, що в Україні достатньо енергоресурсів для забезпечення населення теплом. “У нас достатньо газу й інших ресурсів”, - сказав Станіслав Сташевський. Він звернув увагу керівників областей, що за прогнозами синоптиків в Україні очікується чергове зниження температури і наголосив на необхідності безперебійного функціонування теплотрас.

    Станіслав Сташевський також нагадав, що місцева влада має заощаджувати газ відповідно до затверджених Кабміном лімітів і наголосив на важливості своєчасних розрахунків за енергоносії. “Ми – держава енергозалежна і маємо розраховуватися з усіма, хто постачає газ”, - сказав Перший віце-прем’єр. Він також повідомив, що через негоду призупинено заняття в 20 тисячах навчальних закладах, школи і профучилищ не відвідують близько 5 мільйонів учнів. За його словами, через негоду погіршилася пожежна безпека. За час холодів від вогню загинуло близько 300 осіб. За словами Станіслава Сташевського, через переохолодження з 22 січня в Україні зареєстровано 66 смертельних випадків.

    Прес-служба КМУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.