• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зустріч Міністрів
    Опубликовано: 2006-01-26 12:41:00

    25 січня ц.р. у Белграді у рамках офіційного візиту Міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка до Сербії і Чорногорії глава української делегації провів переговори зі своїм колегою Міністром закордонних справ Сербії і Чорногорії Вуком Драшковичем.

    Під час зустрічі, яка пройшла у дружній та конструктивній атмосфері, було розглянуто весь спектр питань двостороннього співробітництва, питання взаємодії між країнами на міжнародній арені, а також ситуацію в регіоні Західних Балкан.

    У ході переговорів співрозмовники констатували відсутність проблемних питань у відносинах між Україною та Сербією і Чорногорією, відзначили помітну активізацію політичного діалогу та позитивну динаміку економічного співробітництва між Україною та СіЧ. «Україна задоволена динамікою політичного діалогу та торговельно-економічних відносин з Сербією і Чорногорією. Кардинальні демократичні зміни, соціальні та ринкові реформи в Україні, як і демократичні та ринкові перетворення в СіЧ відкривають нові можливості для співпраці», - підкреслив Міністр закордонних справ України.

    Зі свого боку Міністр закордонних справ Сербії і Чорногорії висловив вдячність Україні за її послідовну позицію у питанні визначення остаточного статусу Автономного краю Косово і Метохія (СіЧ). В.Драшкович підкреслив, що позиція Сербії і Чорногорії з даного питання базується на європейських цінностях, необхідності захисту та дотримання інтересів усіх етнічних груп.

    Під час зустрічі Б.Тарасюк особливо наголосив на зацікавленості України у посиленні взаємодії у процесі європейської та євроатлантичної інтеграції.

    Глави зовнішньополітичних відомств двох країн домовилися про проведення консультацій з консульських питань між Міністерствами закордонних справ України та Сербії і Чорногорії.

    У ході переговорів особливий наголос було зроблено на гуманітарному співробітництві та питаннях задоволення потреб української національної меншини, яка проживає у Сербії і Чорногорії.

    Прес-служба НРУ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.