• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Рейтинг резонансних подiй у державі в 2005 році
    Опубликовано: 2006-01-26 17:04:00

    Сьогодні низкою організацій було оприлюднено рейтинг резонансних подiй у державі в 2005 році. Остаточний варіант цих досліджень можна буде побачити лише 1 лютого цього року. А поки "батьки" рейтингу намагалися розказати про нього на словах.

    "Рішення ЄС про надання Україні статусу з ринковою економікою у 2005 році за річними підсумками "Рейтингу резонансних подій" отримало найвищі бали від більш ніж 100 провідних експертів, які приймали участь в проекті "Україна 2005. Рейтинг резонансних подій та конкурентоспроможність країни". Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції щодо результатів рейтингу генеральний директор Комунікаційної групи PRT Ірина Філенко.

    За кількістю резонансних подій національного масштабу 2005 рік був найбільш насиченим за всю історію незалежної України. Ірина Філенко вважає, що з усіх криз минулого року в державі було дві найсуттєвіші кризи: "Перша - власне політична криза і відставка КМУ та голови РНБО, друга - це криза між Росією та Україною у вирішенні газових питань".

    За словами Ірини Філенко, "методика оцінки подій з точки зору резонансності та експертних висновків виходячи того наскільки події впливали на розвиток політичного та економічного стану країни була ініційована та розроблена під керівництвом PRT. Це перший в Україні масштабний підхід до незаангажованої оцінки подій, якими живе українське суспільство. Крім того, це можливість відділити резонансні та бурхливі події, від тих, які дійсно мають потужний історичний вплив на розвиток України".

    Учасники прес-конференції відзначили, що оцінки подій в контексті конкурентоспроможності здійснено на основі методики, спеціально розробленої для цього проекту. Вона базується на практиці світового центру визначення конкурентоспроможності країн і регіонів Міжнародного інституту розвитку менеджменту в Лозані.

    Як повідомив голова громадської організації "Рада конкурентноздатності України" Юрій Полунєєв, за оцінками експертів найбільш негативно вплинули на конкурентоспроможність (КС) країни такі події, як підвищення ціни на газ, заява уряду Тимошенко про реприватизацію 3000 тисяч підприємств, та рішення Ніязова про відстрочення підписання 30-річного контракту з Україною на постачання газу з Туркменістану.

    За словами Юрія Полунєєва, "окрім надання Україні статусу країни з ринковою економікою, найбільш позитивними для конкурентоспроможності було прийняття Верховною Радою законів, необхідних для вступу в СОТ, та скасування поправки Джексона-Веніка Сенатом США".

    І насамкінець прес-конференції відповідаючи на запитання журналістів, Юрій Полунєєв "оптимістично" зазначив, що "минулий рік для України був переломним, а цей буде ще гіршим".

    Взяти хоча б економіку. У грудні минулого року в Криму виявили пташиний грип, почалася "газова війна" з Росією. Ці події суттєво вплинули на економічний стан в Україні. Позитивні ж моменти згадати доволі важко. Однак, дослідники на цей місяць поставили однакову оцінку позитиву-негативу в економіці.

    Політика - те ж саме. Початок передвиборчих перегонів, "розбірки" між партіями, намагання Верховної Ради відправити Кабмін Єханурова у відставку - початок чергової значної політичної кризи. А оцінки в рейтингу теж однакові.

    За якими критеріями визначався рівень позитиву і негативу організатори прес-конференції не пояснили. Тож доведеться чекати 1 лютого, може тоді щось і проясниться.

    "ІНТЕРНЕТ-РЕПОРТЕР"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.