НАТО бачить в Україні потенційного партнера

28 сен, 16:15

НАТО бачить в Україні потенційного партнера, а не просто країну, яка щось декларує. Про це заявив перший заступник Міністра оборони України Леонід Поляков, коментуючи результати першого раунду консультацій Україна-НАТО в рамках Інтенсифікованого діалогу з питань членства, що завершився днями у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі.
 
«Якісно новий етап відносин України-НАТО характеризується переходом від декларацій до конкретної роботи. НАТО бачить в нас потенційного партнера, а не просто країну, яка щось декларує», - зазначив Леонід Поляков. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.
 
Леонід Поляков також поінформував, що якщо раніше обидві сторони розглядали черговий річний План дій як своєрідну вправу у плануванні, то під час нинішніх консультацій тривав серйозний діалог.
 
«Загалом все проходило в робочому порядку – ми вже конкретно працювали після підписання Договору в рамках інтенсифікованого діалогу», - зазначив перший заступник міністра.
 
Крім того, за словами Леоніда Полякова, сторони обговорили питання необхідності проведення огляду всього сектора безпеки з метою його подальшого реформування.
 
«Наша держава до цього вже готова. Досвід, набутий Збройними Силами України в рамках Оборонного огляду, цілком може бути застосований на весь сектор безпеки. Це питання буде сформульоване вже найближчим часом на рівні міністрів закордонних справ та оборони», - зазначив Леонід Поляков.
 
ІА "Гаряча Лінія"

Адрес новости: http://elcomart.com/show/91046.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua