«Галс Агро» отримав €10 млн кредиту від «Райффайзен Банку»

12 окт, 21:08

«Райффайзен Банк Аваль» та агрохолдинг «Галс Агро» підписали кредитну угоду в сумі €10 млн в межах програми фінансування проектів відновлюваної енергетики.
Про це повідомляє прес-служба банку.

Кредитні кошти будуть спрямовані агрохолдингом на будівництво та введення в експлуатацію трьох біогазових заводів загальною потужністю 6 МВт у Чернігівській та Київській областях. Біогазові заводи буде експлуатувати одна з компаній холдингу — «Городище-Пустоварівська аграрна компанія».

«"Галс Агро" розширює сферу своєї діяльності. Відтепер у структурі бізнесу компанії буде складова біоенергетики та електрогенерації. Це дозволить ефективніше використовувати ресурси компанії, збільшить дохід від існуючих активів», — прокоментував директор агрохолдингу Сергій Кравчук.

«"Райффайзен Банк Аваль" розглядає фінансування проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності, як один із пріоритетних напрямків. Ми підтримали даний проект, оскільки він є закономірним етапом інноваційного розвитку агрохолдингу й може стати прикладом впровадження передових рішень для галузі», — відзначив директор із корпоративного бізнесу банку Руслан Співак.

Біогаз вироблятиметься «Галс Агро» із органічних відходів сільського господарства та цукрового виробництва — жому цукрового буряку, силосу енергетичних культур, гною великої рогатої худоби та свиней. Усього за рік планується отримувати 23,3 млн кубометрів біогазу, з яких можна виробляти 51,5 млн кВт/ч електроенергії для реалізації за «зеленим тарифом».

Отримане в процесі виробництва тепло буде використано для власних потреб компанії — опалення тваринницьких комплексів і розвитку тепличного господарства. Зброджений у біогазовій установці субстрат стане добривом для вирощування екологічно чистих продуктів на сільськогосподарських угіддях агрохолдингу «Галс Агро».

Загальна вартість проекту складає близько €17 млн.

За розрахунками спеціалістів компанії, проект окупний та економічно вигідний. Цього року планується запустити перший біогазовий завод у Чернігівській області, другий та третій — у 2018 р.

agravery.com


Адрес новости: http://elcomart.com/show/470627.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua