На Вінниччині забудовник заборгував державі 2 мільйони гривень

10 авг, 19:10

Прокуратура Вінниччини намагається повернути державі більше 2-х мільйонів гривень. Кошти не сплатив забудовник, повідомляють у Прокуратурі Вінниччини.

"Вінницькою місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності у сфері містобудівної та інвестиційної діяльності встановлено, що на виконання вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Положення про пайову участь у розвитку інфраструктури Якушинецької територіальної громади, між сільською радою та підприємством укладено договір про пайову участь (внесок) замовника будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Якушинецької сільської ради.

У порушення норм законодавства та положень договору про пайову участь, підприємство, ввівши об’єкт будівництва в експлуатацію та отримавши декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, до цього часу не сплатило розмір пайової участі, чим заподіяло збитки місцевому бюджету.

Враховуючи, що такі дії забудовника є істотним порушенням чинного законодавства і суперечать інтересам держави, оскільки призводять до ненадходження коштів до бюджету, що в свою чергу унеможливлює повноцінне фінансування створення і розвитку інфраструктури населеного пункту,  Вінницька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Вінницької області з позовом про стягнення із забудовника заборгованості у сумі майже 2,1 млн. гривень по пайовій участі" - йдеться у повідомленні.

vinbazar.com


Адрес новости: http://elcomart.com/show/469735.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua