На Кіровоградщині торговці алкоголем і тютюном сплатили понад 400 тис. грн штрафів

30 июн, 20:07

За результатами контрольно-перевірочної роботи спрямованої на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів з початку року ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено 31 перевірку суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та торгівлі підакцизними товарами, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 417,8 тис. гривень.
Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 255 тис. грн; за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 68 тис. грн; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку – 17 тис. грн.; за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 20 тис. грн.; за невнесення до Єдиного реєстру місця зберігання алкогольних напоїв – 34 тис. грн.; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв у тарі, не передбаченої ст.11 Закону України №481/95-ВР від 19.12.1995р. – 17тис.грн.; за реалізацію алкогольних напоїв на розлив в місцях торгівлі, які не мають статусу громадського харчування – 6,8 тис. гривень.

Також станом на 01.06.2017 року до 7 суб’єктів господарювання застосовано 74,8 тис.грн фінансових санкцій згідно отриманих від органів ГУ Національної поліції в Кіровоградській області справ про адміністративні правопорушення скоєні в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Загалом за січень-травень 2017 року Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області платникам податків видано 1603 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (878 – на торгівлю алкогольними напоями та 725 – тютюновими виробами).

Окрім цього, анульовано – 235 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголю та тютюну, а також анульовано дію 3 ліцензій на право здійснення роздрібної алкогольними напоями, за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (із змінами та доповненнями) щодо заборони продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Призупинено 114 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Впродовж січня-травня поточного року від платників Кіровоградщини до місцевих бюджетів надійшло 57,6 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що складає 116,4 % до індикативного показника.

persha.kr.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/469176.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua