Укрнафта інвестує 2,5 мільярди в буріння і видобуток

20 апр, 22:09

У 2017 році Укрнафта планує збільшити свою інвестиційну програму до 2,5 млрд грн., реінвестуя всі кошти, отримані від зниження рентної плати на нафту.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Як наголошується, більша частина інвестицій буде спрямована на буріння і видобуток для підтримки і модернізації основних виробничих систем, зокрема заміну зношених труб, капітальний ремонт свердловин.

Крім того, компанія планує збільшити свої інвестиції в буріння, роздрібну торгівлю та ІТ-системи. Однак виконання інвестиційної програми буде залежати також від позиції фіскальних органів щодо механізму погашення податкової заборгованості, стверджують в Укрнафті.

Також компанія повідомила, що завершує низку тендерів на закупівлю насосного обладнання для оновлення існуючого парку установок електроцентробіжних насосів (УЕЦН). Зокрема, компанія закупить 18 повнокомплектних УЕЦН, 121 секцію ЕЦН, 90 газосепараторів та 166 заглибних електродвигунів.

"Укрнафта залучила до тендерів чотирьох нових виробників обладнання, збільшивши конкуренцію між учасниками торгів, що відповідає стратегії компанії на підвищення якості та прозорості процесу закупівель", - йдеться в повідомленні.

Підписання договорів та поставка обладнання очікується в 2 і 3 кварталі 2017 року.

Компанія зазначає, що заміна насосного обладнання дозволить Укрнафті стабілізувати обсяги видобутку в умовах обмеженого фінансування. Компанія вважає, що такі інвестиції є критично необхідними для забезпечення базових виробничих потреб, безпеки праці та безаварійної роботи устаткування, а також стабільних податкових надходжень.

biz.nv.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/468313.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua