Підприємці: Форвардні програми ДПЗКУ – швидкі та легкі гроші

12 мар, 16:08

Співпраця з ПАТ Державна продовольчо-зерновою компанією по форвардним програмам є вигідною для товаровиробників. Про це вона розповіла Голова групи підприємств у Чернігівській області Наталія Тоцька під час круглого столу «Держава та сільгоспвиробники: що потрібно українському фермеру». Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України підтримали форвадські програми ПАТ Державна продовольчо-зернова корпорація України. Також ДПЗКУ в цьому році збільшило програму закупки зерна до 5,5 млн тонн.

Група підприємців працює з ДПЗКУ, починаючи з 2014 року, і має, за словами Тоцької, позитивні результати співпраці. Осінній форвард був дуже вигідним. Ми підписали контракти у листопаді, а в січні вже отримали кошти», – відзначила вона.

Основні переваги форвардної програми, на її думку, полягають у наступному:

Програма виявилася дуже вигідною. Ми отримуємо 70% коштів від суми контракту, які можемо використати для проведення посівної. Ці гроші даються під заставу майбутнього врожаю, а ще – ставки значно менші за ті, які пропонують банки», – підсумувала Наталія Тоцька.

В рамках форвардної програми ДПЗКУ планує у два етапи підтримати  сільгоспвиробників на загальну суму у понад 1 млрд грн, закупивши до 200 тис. тонн продовольчої та фуражної пшениці, 200 тис. тонн кукурудзи та до 150 тис. тонн ячменю і сої.

agropolit.com


Адрес новости: http://elcomart.com/show/467819.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua