БПП хоче ввести продаж землі сільськогосподарського призначення

20 дек, 22:01

Народні депутати України від Блоку Петра Порошенка Олексій Мушак, Павло Різаненко та Сергій Хлань зареєстрували проект закону Проект Закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Законопроект зареєстровано 13 грудня 2016 року за номером 5535.

Під час останньої погоджувальної ради, 19 грудня, народний депутат Юлія Тимошенко звернула увагу на цей законопроект. За її словами, він передбачає продаж сільськогосподарської землі не зважаючи на дію мораторію на продаж сільськогосподарської землі, тобто в середині 2017 року.

– Або негайно дайте команду своїм маріонеткам відкликати цей законопроект, або це буде означати, що Президент України стоїть за тим, щоби порушувати Закон про мораторій на продаж сільськогосподарської землі і реально нищити країну через розпродаж, а по суті, привласнення сільськогосподарської землі, – звернулася Тимошенко до Президента Петра Порошенка.

Олексій Мушак також висловив свою думку.

– З приводу законопроекту 5535, про який говорила Юлія Володимирівна. Він стосується насправді відкриття ринку землі, я його не відкличу по одній простій причині: він розроблений в інтересах громадян України і направлений на реалізацію їхніх конституційних прав, – пояснив депутат.  – А саме: право власності у них повинно не тільки володіти і користуватись, а також   продавати і   купувати землю.

“І Юлія Володимирівна свою папочку дістала. А я хотів би свою папочку дістати, от вона, з гербом Радянського Союзу і звідти два документи прочитати. Перший – це Постанова Верховної Ради від 18 грудня 1990 року “Про земельну реформу”. 26 років тому назад, ще Верховна Рада Радянського Союзу сказала, що у нас перехід до ринкових відносин і насправді земля повинна бути приватною власністю. І другий документ, я би хотів також подивися – це Декрет більшовицького уряду 26 жовтня 1917 року – рівно 100 років тому назад. І там   казалося про наступне, його підписав, до речі, Володимир Ульянов (Ленін): “Самое справедливое разрешение земельного вопроса должно быть таково: право частной собственности на землю отменяется навсегда. Земля не может быть ни продаваема, ни покупаема, ни сдаваема в аренду, либо в залог, ни в какой-либо другой способ отчуждаема”, – зазначив Олексій Мушак.

 

infoprostir.com.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/466798.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua