Прем‘єр-міністр України Юрій Єхануров провів нараду щодо стану грошових та товарних розрахунків Україною за спожитий туркменський газ.

05 дек, 17:59

Під час наради Глава Уряду зазначив, що на сьогодні грошові розрахунки за туркменський газ йдуть з випередженням графіку на 30 мільйонів доларів США. Планується, що у грудні буде сплачено 98 мільйонів доларів США, ще 35 мільйонів – у першому кварталі наступного року.
 
Стосовно товарних розрахунків, за словами керівника Уряду, у листопаді до Туркменістану з України надійшло товарів на суму 49 мільйонів доларів США із 71 мільйона, передбаченого графіком. Графік відвантаження недовиконано через заборону з 1 по 26 листопада руху потягів за маршрутом м.Баку-м.Туркменбаши. У зв’язку з цим, на станції Баку – пристань Експортна -відбулося значне накопичення вагонів з українськими товарами для Туркменістану.
 
Водночас керівник Уряду наголосив, що така ситуація не вплине на загальний стан виконання Україною зобов’язань перед Туркменістаном за спожитий газ, оскільки українська сторона перевиконує грошові розрахунки, тим самим перекриваючи тимчасове недовиконання товарних. 
 
Прес-служба Кабінету Міністрів України


Адрес новости: http://elcomart.com/show/39905.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua