Суспільство має змінити ставлення до людей, що живуть з ВІЛ – наголосив Юрій Павленко

02 дек, 14:33

Сьогодні суспільство має змінити ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, а держава - всерйоз об’єднати зусилля у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу. На цьому наголосив міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час зустрічі з активом Мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, спеціалістами та волонтерами соціальної роботи.

«Попередні 14 років держава займалась цією проблемою в останньому порядку, але сьогодні ставлення до неї змінено і держава вважає подолання ВІЛ/СНІДу в Україні одним з першочергових і невідкладних завдань», - наголосив міністр.

Юрій Павленко повідомив про те, що планується створення урядового органу для координації дій державних та недержавних організацій у боротьбі з ВІЛ/СНІД.

«Для подолання епідемії ВІЛ/СНІДу необхідно створити консолідовану політику, поєднати зусилля багатьох відомств, міністерств: охорони здоров’я; освіти та науки; праці та соціальної політики; сім’ї, молоді та спорту, а також недержавних установ, які беруть активну участь у подоланні цієї проблеми», - наголосив міністр. 

Як зазначили працівники Громадського центру комплексної допомоги людям, яких торкнулися проблеми ВІЛ/СНІДу, однією з основних проблем ВІЛ-позитивних людей є непоінформованість суспільства щодо способів поширення хвороби. Звідси у багатьох людей з’являється безпідставний страх заразитися. Дітям, що живуть з ВІЛ, не дозволяють відвідувати школи та дитячі садки – поскаржились учасники мережі ЛЖВ.    
 
Довідка.За офіційною статистикою, станом на жовтень в Україні зареєстровано понад 84 тисячі ВІЛ-позитивних людей, хворих на СНІД – близько 12 тисяч, 6 тисяч 865 людей померли. Щодня 39 осіб інфікується ВІЛ, а 7 – помирає від СНІДу. 

За даними національних та міжнародних експертів, чисельність ВІЛ-інфікованих в України може становити близько 500 тисяч осіб.  
 
Прес-службаМінсім'ямолодьспорту України


 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39721.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua