Президент України бере участь у Форумі «Спільнота демократичного вибору»

02 дек, 11:23

Президент України Віктор Ющенко бере участь у Форумі «Спільнота демократичного вибору», що проходить сьогодні у Києві.
 
На заході також присутні Президент Грузії Михаїл Саакашвілі, Президент Естонії Арнольд Рюйтель, Президент Словенії Янез Дрновшек, Президент Македонії Бранко Црвенковський, Президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга, Президент Молдови Володимир Воронін, Президент Литви Валдас Адамкус, Президент Румунії Траян Бесеску.
 
Відкриваючи засідання, В. Ющенко наголосив, що Форум покликаний започаткувати «нову форму співпраці» країн Балтійського, Чорноморського, Каспійського та Балканського регіонів. Розкриття значних економічних потенціалів цих країн приведе до «зближення Східної і Західної частин нашого континенту», переконаний Глава Української держави.
 
Президент наголосив, що у своїй роботі Спільнота демократичного вибору керуватиметься загальновизнаними принципами таких міжнародних об’єднань як ООН та Спільнота демократій. При цьому Глава Української держави підкреслив, що ініціатива створення нової структури в жодному разі не спрямована проти «третіх країн чи інституцій». «Натомість це відвертий діалог між друзями, прихильниками ідей демократії та верховенства права», – запевнив В. Ющенко, додавши, що у своїй діяльності Спільнота розраховує на підтримку ОБСЄ, Ради Європи та Євросоюзу.
 
Говорячи про результати, яких він очікує від сьогоднішнього засідання, Президент України висловив переконання, що присутні на Форумі лідери країн у своїх виступах окреслять власне бачення «пріоритетів подальшої діяльності Спільноти демократичного вибору».
 
Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39674.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua