Україна та Росія вдвічі активніше співпрацюватимуть у наступному році

30 ноя, 11:00

Вчора, в рамках візиту до Російської Федерації у Москві відбулася зустріч міністра оборони України Анатолія Гриценка з міністром оборони Російської Федерації Сергієм Івановим, а також переговори у складі військових делегацій двох країн.
 
За підсумками переговорів керівники оборонних відомств України та Росії підписали План співробітництва між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Російської Федерації на 2006 рік.
 
 Планом передбачаються офіційні візити керівного складу військових відомств та генеральних штабів збройних сил обох держав, робочі зустрічі фахівців, заходи військового та військово-технічного співробітництва, удосконалення нормативно-правової бази двостороннього співробітництва. Також у наступному році заплановано проведення навчань льотчиків палубної авіацій Збройних Сил Російської Федерації на аеродромі Саки та полігоні “Нитка” у Криму.
 
“У 2006 році заплановано провести вдвічі більше заходів двостороннього співробітництва ніж у цьому році. Але вони мають конкретну спрямованість і становлять взаємний інтерес для наших відомств”, - повідомив Анатолій Гриценко.
 
Також міністр оборони України зазначив, що сторони обговорили питання утилізації боєприпасів, яке є актуальним для обох країн. Крім того, вивчалася можливість стажування викладачів з України у вищих військових навчальних закладах Росії з метою вивчення питання живучості баз, складів та арсеналів з боєприпасами. Російська сторона пообіцяла опрацювати це питання і найближчим часом надати відповідь.
 
“Ми домовилися, що у грудні поточного року у Києві відбудеться зустріч українських та російських експертів, під час якої обговорюватиметься можливість об’єднання зусиль в утилізації небезпечних та надлишкових боєприпасів”, - повідомив Анатолій Гриценко.
 
Урядовий портал
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39400.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua