Президент повернув до Верховної Ради Закон «Про управління об'єктами державної власності»

29 ноя, 15:39

Президент України повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про управління об'єктами державної власності», прийнятий 1 листопада 2005 року.
 
Цей Закон «не може бути підписаний через невідповідність його положень Конституції і законам України, відсутність чіткої, прозорої та контрольованої схеми здійснення управління об'єктами державної власності», йдеться у пропозиціях Президента, які він направив до Парламенту.
 
Серед основних зауважень Глави держави такі:
 
Стаття 1 Закону встановлює, що управлінням об'єктами державної власності є здійснення Кабінетом Міністрів України та уповноваженими ним органами, іншими суб'єктами, визначеними цим Законом, повноважень щодо реалізації прав держави як власника таких об'єктів. «Це не відповідає статті 326 Цивільного кодексу України, якою встановлено, що від імені та в інтересах держави Україна право власності здійснюють органи державної влади», – зазначає Президент.
 
Крім того, реалізація господарськими структурами, юридичними і фізичними особами повноважень, які передбачає Закон, може призвести до неконтрольованого, всупереч законам про приватизацію та іншим законам, відчуження і, як наслідок, втрати державного майна, переконаний Президент.
 
Під час повторного розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради пропозиції Президента представлятиме міністр економіки Арсеній Яценюк.
 
 Офіційне інтернет-представництво Президента України
 
 

Адрес новости: http://elcomart.com/show/39332.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua