Віктор Ющенко сподівається, що результатами Перших Президентських слухань стануть пропозиції стосовно стратегії державної політики

29 ноя, 09:31

Президент України Віктор Ющенко висловив сподівання, що за результатами роботи Перших Президентських слухань, що проходять сьогодні в Українському домі, буде напрацьовано комплект пропозицій, які потрібно врахувати при формуванні основ політики 2006-2007 рр. Про це він заявив журналістам після завершення ранкового пленарного засідання Президентських слухань. «Я прихильник того, що роблячи публічний розгляд гуманітарних, економічних, політичних чи соціальних проблем, ми краще починаємо розуміти суспільні очікування, політичні позиції, реалістичність поставлених завдань», – наголосив Віктор Ющенко. За словами Президента, основним завданням слухань є «вироблення ефективної стратегії на середньостроковий період».
 
Президент також висловив переконання, що «демонстрація обговорення, яка сьогодні йде по різних проблемах, є хорошим прикладом того, як нація стає мудрішою, як ми всі розумнішаємо навколо побудови шляху виходу з проблем, які існують».
 
Крім того, Президент України повідомив, що учасникам Слухань роздано проект Угоди про забезпечення вільних, демократичних і прозорих виборів, аби громадські організації могли внести до нього свої пропозиції. Віктор Ющенко висловив сподівання, що Угода буде «документом прямої дії, а не просто закликами». «Це будуть ті обмеження чи позиції, які твердо повинні взяти влада, політичні сили, учасники виборчого процесу для того, щоб вибори 2006 року продемонстрували: прихід в Україну демократії – це безповоротний процес», – наголосив Глава держави. Він також підкреслив, що учасники парламентських виборів повинні продемонструвати, що партії потрапляють до парламенту «не шляхом фальсифікації і підробки виборчих результатів, а шляхом ідеологічних програмних дискусій і впровадження своїх програм»
 
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка




Адрес новости: http://elcomart.com/show/39247.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua