В Киеве опять нашли несвежие продукты в крупных супермаркетах

23 июн, 07:01

Рейд по супермаркетах Києва за неякісними та несвіжими продуктами харчування активістів "Української молодіжної платформи" закінчився розслідуванням відділу по боротьбі з економічною злочинністю у супермаркеті "Новус", що знаходиться біля станції метро Академмістечко. Про це "Свідомо" розповів організатор кампанії Артем Стельмашов.

Кияни знайшли в супермаркет та придбали несвіжих продуктів аж на 1100 гривень. За словами Стельмашова, касири навіть не звернули увагу, що всі придбані товари зі збіглим терміном зберігання. Озброївшися камерами активісти разом з журналістами увійшли до супермаркету, аби з`ясувати причини торгівлі простроченими продуктами. Коли ж вони звернулися до охорони з чеком, замість вибачень вони ледь не позбулися підтвердження своїх покупок - один з охоронців намагався вирвати чек. Охорона та директор магазину забороняли знімати цю подію та викликали міліцію, щоб ті забрали незадоволених покупців. Проте міліція прийняла заяву від двох активістів та запросила працівників відділу по боротьбі з економічною злочинністю до супермаркету. "Це вперше, коли міліція завела справу. Вчора якось вдалося довести нашу перевірку до логічного кінця", - говорить Стельмашов.

Це вже не вперше, коли активісти цієї кампанії свідомо шукають неякісні продукти. На минулому тижні вони також досліджували супермаркети і знаходили неякісні продукти. В цей також ходила журналістка "Свідомо". Активісти роздають листівки перед своїми рейдами з основами прав споживачів та запрошують до участі в боротьбі з недобросовісними підприємцями.

 

http://www.svidomo.org


Адрес новости: http://elcomart.com/show/300918.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua