Зміни до деяких законів щодо реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності

22 фев, 14:25

Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо реєстрації суб\'єктів підприємницької діяльності)

Законом пропонується скасувати необхідність погодження учасниками юридичної особи призначення ліквідаційної комісії з органом, який здійснює державну реєстрацію суб´єктів підприємницької діяльності.

Доповнено перелік відомостей, які повинен включати Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Також передбачено внесення змін в порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем за судовим рішенням щодо визнання її банкрутом.

Закон спрямований на спрощення процедури державної реєстрації суб´єктів підприємницької діяльності. Зокрема, взяття на облік як платника страхових внесків до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців здійснюється на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором до цих фондів. Зняття з обліку роботодавця як платника страхових внесків до вищезазначених фондів здійснюється також на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором.

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/120855.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua