Закон щодо розширення участі народних засідателів у здійсненні правосуддя

09 мар, 11:02

У Комітеті з питань правової політики знаходиться на розгляді проект закону "Про внесення змін до деяких законів України (щодо розширення участі народних засідателів у здійсненні правосуддя)"

Законопроектом передбачається розширити можливості громадян у реалізації права на участь у здійсненні судочинства. Пропонується встановити народний контроль за органами судової гілки влади та зменшити можливість суддів зловживати своїм посадовим становищем. Запобігти прийняттю необ´єктивних і упереджених рішень на користь однієї із сторін.

Зокрема, пропонується внести зміни до Цивільного процесуального і Кримінально-процесуального кодексів та надати право особам, які беруть участь у справі (учасникам процесу) в суді першої інстанції, подавати клопотання про участь у розгляді справи народних засідателів

Таке клопотання, наголошує автор, народний депутат Б.Губський, подаватиметься у цивільних справах до початку з´ясування обставин у справі та перевірки їх доказами, а у кримінальних справах — до початку судового слідства.

Прийняття законопроекту дасть можливість посилити громадський контроль за діяльністю суддів та зменшити можливості упередженого вирішення спорів на користь однієї із сторін.

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119971.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua