Парламент подолає вето на Закон "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"

09 мар, 12:00

Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендує парламенту подолати вето Президента України на Закон "Про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" щодо виробництва, торгівлі медичною технікою та виробами медичного призначення"

Народні депутати, проаналізувавши пропозиції Президента України, зокрема зазначають, що запровадження ліцензування виробництва та торгівлі медичними виробами, а також товарами медичного призначення, не можна вважати надмірним регуляторним впливом. Тим більш, що реєстрація медичної техніки і виробів медичного призначення стосується лише виробників цієї техніки та виробів, і не стосується суб‘єктів господарювання, які торгують вказаною технікою та виробами.

Члени Комітету наголошують, що запровадження ліцензування виробництва та торгівлі медичною технікою, а також виробами медичного призначення в цілому, не суперечить засадам державної регуляторної політики.

Стосовно іншого аргументу Президента України, згідно з яким, введення ліцензування спричинить додаткові витрати суб‘єктів господарювання на його здійснення і матиме підвищення вартості медичної техніки та виробів медичного призначення, в тому числі і для державних закладів охорони здоров‘я, то народні депутати, посилаючись на ст.15 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", вважають, що запровадження ліцензування виробництва і торгівлі медичної техніки та виробів медичного призначення, не може кардинально впливати на їх ціну для споживачів.

Закон врегулює, наголошує Комітет, систему забезпечення населення і закладів охорони здоров´я якісними, високоефективними, безпечними й доступними виробами медичного призначення та медичною технікою. Дозволить стимулювати виробництво медичної техніки та виробів медичного призначення вітчизняними товаровиробниками.

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119961.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua