"Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини"

13 мар, 10:57

Комітет з питань культури і духовності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв\'язку з прийняттям Закону "Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини"

Законопроектом передбачається внесення змін до низки законів України, якими пропонується уточнити понятійний апарат, повноваження органів виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини. Визначаються види наукових досліджень археологічної спадщини та порядок їх проведення. Регулюються права дослідників археологічної спадщини, положення щодо порядку набуття та припинення права власності на скарб, викупу об‘єктів культурної спадщини, що є пам‘яткою, а також статус земель історико-культурного призначення.

Крім того, визначаються та конкретизуються положення стосовно адміністративної та кримінальної відповідальності за невиконання законних вимог посадових осіб органів охорони культурної спадщини, самовільне проведення археологічних розвідок, привласнення скарбу тощо.

На думку членів Комітету, реалізації проекту допоможе гармонізувати правове поле та узгодити законодавчі акти із Законом "Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" та з міжнародними нормами у цій сфері.

"ВРУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119791.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua