Звернення до Ющенка щодо підтримки актуальних законопроектів в інтересах розвитку підприємництва

13 мар, 18:01

Проблема законодавчого врегулювання актуальних проблем розвитку підприємництва в Україні розглядалася на засіданні Громадської колегії Держпідприємництва України 10 березня 2006 р.

З метою збереження та вдосконалення спрощеної системи оподаткування представниками підприємницької громадськості було запропоновано звернутися до Президента України щодо ініціювання ним другого читання проекту Закону України „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” (реєстр. №0964 від 14.05.02).

Учасники громадської колегії також визнали пріоритетними наступні законопроекти:

„Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедур одержання земельних ділянок та у сфері будівництва”, який дозволить скоротити термін на виготовлення проектної документації та отримання дозволів на будівництво до двох місяців;

„Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України”, яким, з метою зменшення кількості дозвільних документів, запровадження принципу „мовчазної згоди” та ін., вносяться зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, Законів України „Про пожежну безпеку”, „Про систему оподаткування”, „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” та ін. законодавчих актів;

„Про внесення змін до статті 206 Кримінального кодексу України”, яким встановлюється кримінальна відповідальність за вимогу перерахування суб’єктами підприємництва коштів до фондів, формування яких згідно з законодавством здійснюється суворо на добровільній основі.

З метою створення належних умов для легальної роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами запропоновано зменшити щорічну плату за ліцензії з 8 тис. грн. до 4 тис. грн., оскільки чинні норми спонукають підприємців працювати в тіні. Тому необхідно внести зміни до Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

Також учасники засідання Колегії наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду Верховною Радою у другому читанні проекту Закону "Про основні засади державного контролю (нагляду) за господарською діяльністю в Україні", яким чітко встановлюються перелік видів та цілей перевірок, перелік та межі повноваження перевіряючих органів та підстави для проведення перевірок.

Практика застосування законодавства про державну регуляторну політику у сфері господарської діяльності вимагає удосконалення Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”. З цією метою розроблено законопроект „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

На думку Голови Держпідприємництва України Андрія Дашкевича, прийняття цих законопроектів Верховною Радою в пакеті, дозволить значно покращити бізнес-середовище в Україні та комплексно вирішити ряд наболілих проблем у галузі підприємництва.

Учасниками засідання Громадської колегії Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва з метою якнайшвидшого вирішення актуальних проблем підприємництва було прийнято рішення про необхідність звернутися до Президента України з проханням підтримати зазначені законопроекти та внести їх на розгляд Верховної Ради України як невідкладні.

"ДМУ"


Адрес новости: http://elcomart.com/show/119711.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua