ОБСЄ допоможе Україні

05 окт, 10:02

Успішно складений найважливіший іспит становлення демократії в Україні – проведення вільних і демократичних виборів – гарантуватиме визнання невипадковості помаранчевої революції. 
 
Зацікавленість провести таке волевиявлення демонструє не лише Україна, а й держави Заходу.–Уряд України, приймаючи допомогу ОБСЄ з технічного забезпечення парламентських виборів 2006 року, показав, що погоджується виконувати зобов’язання, які Україна взяла перед ОБСЄ, – такі були слова посла та координатора проектів ОБСЄ в нашій державі Джеймса Шумейкера.
 
Офіс координатора проектів Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні з лютого 2005 року почав брати участь у розробці проектів зі складання списків виборців нашої держави на парламентські вибори-2006.
 
Пан Шумейкер наголосив, що цей проект закладе основу для складання загального списку виборців у всій, й додав, що офіс координатора проектів ОБСЄ в нашій державі готовий надавати подальшу допомогу Центральній виборчій комісії всіма можливими шляхами. Координатор проектів ОБСЄ також повідомив, що організація визнає прагнення України до європейської інтеграції та членства в НАТО, і додав: складання списків виборців у нашій державі – це передумова тісної інтеграції України в Європейську Спільноту.
 
Свою підтримку висловили представники Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки. Голова представництва Європейської комісії в Україні, Молдові та Білорусі Ієн Боуг, наголосив, що комісія ЄС із великим задоволенням надає допомогу ЦВК та Україні загалом у складанні загального реєстру виборців.
 
 Заступник директора місії агентства з міжнародного розвитку США в Україні, Білорусії та Молдові Карен Хілліярд зазначила, що агентство готове надати координаторові проекту ОБСЄ в Україні допомогу у вигляді субгранта для забезпечення чесних і прозорих виборів у нашій державі.
 
"Львівська Газета"
 
 
 

 


Адрес новости: http://elcomart.com/show/106755.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua