• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США оголосили про новий пакет допомоги для України на $2 млрд
    Опубликовано: 2024-05-16 15:43:03

    Держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою оголосив про новий масштабний пакет військової допомоги для України на суму $2 млрд.

    Про це пише видання NV.

    "Ми надамо додаткові 2 мільярди доларів іноземного військового фінансування для України. І ми об’єднали це у перший у своєму роді фонд оборонних підприємств, і він має три компоненти", - повідомив Блінкен.

    За його словами, ці гроші допоможуть Україні закупити необхідне озброєння, а також це буде інвестицією у військово-промисловий комплекс України.

    Наразі Сполучені Штати не розкривають деталей того, що саме увійде до нового оборонного пакету для України.

    Це фінансування буде виділено в рамках пакету на 60 млрд доларів, за який Палата представників нарешті проголосувала після пів року дискусій.

    Видання Вloomberg пише, що адміністрація Байдена працює над тим, щоб відправити в Україну додаткову батарею протиповітряної оборони Patriot, щоб задовольнити запит країни на більше озброєння для відбиття посиленого російського нападу.

    США планують надіслати одну батарею разом із радарами. Європейські союзники України також опрацьовують плани відправки Києву додаткових систем протиповітряної оборони зі своїх запасів.

    Одна батарея включає в себе:

    пункт керування (КП батареї) AN/MSQ-104,
    багатофункціональна станція радіолокації (РЛС) AN/MPQ-65 (надходить на озброєння замість AN/MPQ-53),
    до восьми пускових установок (ПУ) М901,
    зенітні керовані ракети MIM104 (MIM104C для модифікації PAC-2),
    джерела енергопостачання AN/MJQ-20,
    засоби зв'язку комплексу.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.