• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укренерго отримало 45 мільйонів євро гранту від Німеччини на відбудову енергомереж
    Опубликовано: 2024-05-10 18:11:09

    9 травня НЕК "Укренерго" підписала грантову угоду з Німецьким банком розвитку KfW на суму 45 мільйонів євро для відновлення та захисту енергетичної інфраструктури України. Церемонія підписання відбулась під час зустрічі міністрів енергетики України та Німеччини.

    Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

    Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, директорка KfW Вероніка Гарсіа дель Арко та глава представництва банку в Україні Лоренцо Гесснер поставили підписи під угодою про грант у 45 мільйонів євро.

    За словами Кудрицького, ці кошти будуть спрямовані на будівництво нової високовольтної лінії. Окрім цього, це збільшить стабільність з'єднання з європейською енергосистемою.

    Він додав, що частина грантових коштів підуть на закупівлю високовольтного обладнання та відновлення об'єктів у центральному регіоні після ракетних атак Росії.

    Загалом за підтримки KfW з початку повномасштабного вторгнення РФ "Укренерго" залучило понад 177 мільйонів євро у вигляді кредитів та грантів для розбудови та ремонту енергомереж.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.